Mýty: Legendy v exilu

 

Anotace:

V New Yorku existují čtvrti, obsazené nejrůznějšími komunitami od Číňanů až po Italy. O všech se ví. Ovšem jedna čtvrť je přece jen trochu jiná. Bydlí v ní Mýty. Emigranti z okupovaného pohádkového světa. Bytosti, které známe jen z dětských knížek, žijí inkognito mezi normálními lidmi a mají jeden velmi nepohádkový problém. Vraždu. Vraždu, která může zničit celou mýtickou komunitu. Vraždu Šípkové Růženky, která... v rozporu s pohádkami... nežila šťastně až na věky. V knize Mýty: Legendy v exilu najdete pět prvních sešitů jedné z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších komiksových řad současnosti a zjistíte, že i pohádkové bytosti jsou postavy z masa a krve... případně dřeva a barvy.

Jak už název i anotace napovídá dneska tu máme recenzi na komiks Mýty: Legendy v exilu. 


Anotace nám prozradila, že se jedná o komiksovou sérii, která vypráví příběhy pohádkových postav, které byly vyhnány do našeho světa a náš první díl Legendy v exilu se zabývá vraždou Růženky, která to v příběhu neměla zas až tak růžové a nežila šťastně až na věky. Hned na začátku se seznamujeme s několika hlavními postavami a prostředím a potom už čekejte jen akci, fakta a opět akci.

Příběh hrozně rychle mizí po rukama a velmi dobře se čte. Hlavní námět není nic nového, protože s pohádkovými postavami v našem světě jsme se mohli setkat už několikrát, hlavně v seriálech a tak podobně. I přesto jsou Mýty dost povedeným kouskem a určitě stojí za přečtení. Postavy zde byly velmi sympatické  a měli pestré osobnosti. Jak už jsem zmínila výše, akce zde rozhodně nechybí  ale zase se to s ní tady nepřehání a to ději dost přidává. Jediné, co mohu vytknout je to, že konec je od určité chvíle dost průhledný a můžeme tak zjistit, co se stalo, ale to už je na čtenáři, protože ne všichni si toho musíme všimnout.

Co se týká kresby, tak tam nemám co vytknout. Kresba je krásně pestrobarevná, ale tak, že to nebije do očí. Rozdělení kapitol je také moc povedené. Kapitoly jsou odděleny kresbami Jamese Jeana, které jsou jiné než hlavní kresba tohoto komiksu a to tvoří krásný kontrast. Rozhodně vám tento komiks můžu opět jen doporučit a jsem ráda, že jsem díky kamarádce Nikče a Nakladatelství Crew na tento komiks narazila. Bylo to zase něco jiného a určitě se nebráním dalším dílům. 

Hodnocení: 4/5

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Crew.

Odkaz na e-shop

Komentáře