Wonder Woman: Válkonoška

 


Anotace:

Jednoho dne se stane jednou z největších světových hrdinek: WONDER WOMAN. Ale zatím je to Diana, princezna Amazonek. A její boj právě začíná. Tento grafický román, založený na knize Leigh Bardugové, která se dostala do žebříčku bestselerů New York Times, přivádí k životu Dianino první dobrodružství za hranicemi skrytého pobřeží Themysciry.

Diana touží dokázat svým sestrám, legendárním bojovnicím, že se jim vyrovná. Ale v rozhodné chvíli zahodí příležitost získat slávu a riskujíc vyhnanství poruší amazonský zákon, jen aby zachránila pouhou smrtelnici, Alii Keralisovou. A co hůře, ukáže se, že Alia není obyčejné děvče a svým statečným činem Diana možná přivodí zkázu světa.

Alia se chtěla jen dostat od svého příliš starostlivého bratra a strávit jeden semestr na moři. Když ale na lodi vybuchne bomba, přežije jen díky zásahu Diany... a kola osudu se dávají do pohybu. Diana a Alia budou společně čelit armádě nepřátel – smrtelných i božských, rozhodnutých dívku s tajemnou minulostí a záhadnou mocí zničit nebo ovládnout. Aby měly naději zachránit oba jejich světy, budou se muset obě dívky nadcházející válce postavit bok po boku.

 

Mám tu pro vás další recenzi na komiks ze série DC Ink, jedná se o Wonder Woman.

Stejně jakou u předchozích titulů se jedná o YA komiks a Wonder Woman je třetí knihou série DC Ink, která se snaží přiblížit komiksy mladšímu publiku. I tento komiks nebyl příběhově nějak složitý, ale byl trošku jiný než předchozí tituly. Příběh byl sice opět nenáročný, ale byl obalenější a určité pasáže byly více popsány, proto se mohl děj ze začátku táhnout, ale rozhodně se nebudete nudit. Osobně se mi líbila více Catwoman, ale to neznamená, že by Wonder Woman nebyla povedeným kouskem, akorát mi zde vadilo pár věcí.

A o čem, že tento komiks je?

V tomto případě můžu říct, že anotace je velmi přesná a výstižná, protože opravdu dostaneme to, co je nám slíbeno.

Jak tedy z anotace víme, příběh vypráví o naší hlavní hrdince Dianě, která žije s ostatními Amazonkami na ostrově, kde žijí pouze ženy, které nikdy onen ostrov neopustily a nemají tak přehled o okolním světě. Diana je jiná než ostatní amazonky a snaží se mezi ostatní zapadnout a ukázat hlavně matce a její přítelkyni, co v ní je. Při jednom z pokusů, přesněji běžeckém závodu, uvidí ztroskotat loď a setkává se s lidskou dívkou. Ale nejen tak s ledajakou dívkou, s Válkonoškou. A zde začíná naše dobrodružství s touto dvojicí – později partou. Děvčata utíkají z ostrova a vydávají se na nelehkou cesta za zázračným pramenem, aby zachránila svět.

Tím, jak je v příběhu mnoho akce a pořád se něco děje, tak jsem se nemohla úplně vcítit do hlavních postav, a to je možná to, proč se mi Catwoman líbila více. Samozřejmě chápu, že není úplně lehké nám přiblížit postavu pouze v 192 stránkách.  Ale určitě to jde viz. předchozí komiksy.

Potom jsem spíše byla překvapená a trošku zklamaná, že Wonder Woman není jako předchozí knihy laděná do jedné barvy, protože to mě dost bavilo, ale jedná se jen o malý detail a rozhodně nebrání v tom si příběh užít.


Pokud se vám předchozí knihy z této série líbily, určitě po Wonder Woman sáhněte. Opět se jednalo o super pohodové čtení, a i kresba byla opět zajímavá a k příběhu se hodí. Myslím, že se jedná o další velmi povedený kousek do této série a rozhodně jí krásně doplňuje.

Hodnocení 4/5

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Crew.

Odkaz na e-shop


Komentáře