Orange 3


 

Naho se s překvapením dozvídá, že dopis z budoucnosti dostal i Suwa. Oba kamarádi se rozhodnou spolupracovat a zachránit Kakerua společně, jenže jejich činy vedou jen k tomu, že se přítomnost mění příliš rychle a pokyny z dopisů tak přestávají odpovídat současnému dění.


Dneska tu máme recenzi na další svazek Orange, přesněji na třetí svazek.
Dozvídáme se zde dost nových podstatných věcí, které příběh neskutečně posouvají a ten tak nabírá na obrátkách.

Z předchozího svazku již víme, že Naho dopisy nedostává sama. Dopisy získává i další člen naší party, přesněji Suwa. Proto tito dva spojí hlavy dohromady a snaží se spolupracovat. Ale nebude to tak snadné, jak se může zdát. Jelikož už se změnilo poměrně dost věcí z dopisů, začíná se přítomnost měnit a neodpovídá jim. Naho se proto rozhodne řídit se vlastními rozhodnutími, i když neví, jestli dělá dobře.

Na konci opět zjistíme jednu velmi zásadní věc, ale ani tentokrát vám neprozradím o co jde. #nospoilers

Manga zde nabírá jemně na rychlosti, ale přesto je zde pár prvků, které příběh prodlužují. Hlavní hrdinové zde dost váhají, i když to je pochopitelné, protože se bojí toho, jestli udělají správné rozhodnutí. A další věc, která příběh trošku natahuje je vztah Naho a Kakerua. Naho nám tu totiž dělá jednu velmi otravnou věc, kterou dělá dost holek v podobných mangách. Tou věcí je pochybování o sobě. Naho velmi často pochybuje o tom, jestli je dost dobrá a nedokáže si připustit, že by se někomu mohla líbit. To je asi jediné mínus této mangy, ale rozhodně to není problém jen této mangy.

Shrnutí:
Třetí svazek Orange mě neskutečně bavil, možná dokonce zatím nejvíce. Manga je stále oddechová, velmi dobře se čte a příběh konečně nabírá na rychlosti.  Pokud se nepletu, tak už se dostáváme do půlky příběhu a jsem zvědavá, co nás čeká dál.


Hodnocení: 5/5 


Na konci svazku máme opět další kapitolu bonusového příběhu, který jsem si už docela oblíbila.
Orange 3 vám můžu jen doporučit, stejně jako předchozí svazky a doufám, že pokud se do mangy pustíte, tak se vám bude líbit.

Dalšího svazku se dočkáme už v březnu, takže naštěstí na pokračování moc dlouho čekat nemusíme.

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Crew.

Odkaz na e-shop

Komentáře