Ateliér špičatých klobouků 2

 


Anotace:

Magická cesta Coco pokračuje!

V kouzelnickém městě Kalhnu se Coco opět setkává s tajemným maskovaným čarodějem, který ji i s dalšími učednicemi přenese do zakletého labyrintu střeženého drakem. Dokážou mu uniknout a dostat se zpátky?

 

Máme tu druhý svazek Ateliéru špičatých klobouků a hned takhle na začátek chci říct, že je to zatím vážně boží a opravdu tuto mangu doporučuji.

Ale teď už si jdeme říct, proč je další svazek taky super.

V prvním díle jsme se seznámili s naší hlavní hrdinkou Coco, která miluje kouzla a od malička se chtěla stát čarodějkou, ale nemá k magii do určité doby přístup. Jednoho dne přijede do její vesnice čaroděj Qifreya a Coco ho spatří u čarování. To zapříčiní nepěknou nehodu a Coco nastupuje do jeho ateliéru jako učednice a začíná se učit kouzlit/malovat. V Ateliéru není jedinou učednicí a potkáváme tak Agátu, Tetiu a Riche. Na konci tohoto svazku se vydáváme do města, pro čarovné pomůcky, ale tento výlet se dost změní po tom, co jsou děvčata přeneseny do jiného města a musí se vypořádat s drakem.

Toť vše k prvnímu dílu. A po tomto připomenutí se můžeme pustit do druhého.

Druhý svazek začíná, tam kde skončil první a děvčata si musí poradit s drakem. Díky tomu poznáme další povahové stránky děvčat, a tak se s nimi více seznamujeme. Asi nikoho nepřekvapím tím, když vám prozradím, že ten problém děvčata vyřešily a dostávají se domů.

Po návratu do Ateliéru se Coco opět začíná učit a opět se seznamujeme s tím, jak kouzla můžou fungovat.

Teď si asi říkáte, že už jsme asi na konci svazku, protože už jsme tu měli akci i další seznamovací část. Ale omyl, jsme pouze v polovině svazku a ještě nás dost věcí čeká, ale jelikož vám nechci vše prozradit, tak vás se zbytkem zkusím pouze náznakově nalákat.

Ve zbytku svazku se nám objevuje například nová postava a tou postavou je Orugio, přítel mistra Qifreya, který je strážným okem ateliéru. Nic víc o něm zatím nevíme, ale snad se brzy něco dalšího dozvíme.

A úplně na konec se zde objevuje opět akce, která je zakončena velmi napínavě a samozřejmě to, jak to dopadne zjistíme až v dalším svazku.

 

Hodnocení 5/5

 

Shrnutí:

Ateliér je opravdu skvělá manga a zatím se mi opravdu hodně líbí a nemám jí co vytknout.  Máme tu milé prostředí, spoustu akce, zajímavý druh magie a postavy jsou fajn a snad každý si najde svého oblíbence. Kresba je zde hodně detailní a určitě můžu říct, že se jedná o nejhezčí mangu, co mám doma. Ještě jednou vám Ateliér velmi doporučuji a určitě u něj neváhejte a sáhněte po něm.


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Crew.

Odkaz na e-shop

Komentáře