Modrá Crew – Ekhö: Zrcadlový svět (5-6)



A jsme tu zase.
Ano, toto je další a asi i poslední recenze na Ekhö. Jdeme se totiž podívat na poslední vydaný svazek u nás, a to přesně na 5.-6.. Sedmý a osmý svazek totiž u nás zatím nevyšel, ale hrozně doufám, že jednou vyjde. Takže ještě nejsme na úplném konci, ale nevím, jestli si budu kupovat svazky v angličtině nebo jestli budu čekat a doufat.

V těchto svazcích se podíváme do Itálie, přesněji do Vatikánu a do Říma. A v druhé části se vydáme na jih, podle nápověd někam do okolí Mexika.

Na začátku první části se objevujeme na lodi, kterou se naši hlavní hrdinové plaví do Itálie, kde mají zjistit odpovědi na řadu jejich otázek. Jako vždy s Mravenou a Jurijem cestuje i prikón Sigisbert, který zpozoruje, že už na lodi se děje něco divného, a že naše hrdiny někdo pronásleduje. Po vylodění v Římě se Sigisbert vydává hledat svého učitele, který má odpovědět na Mraveniny otázky. To se však zvrtne a my zjišťujeme, že prikóni jsou rozděleni na dvě frakce a chystá se převrat. Samozřejmě nesmíme zapomenout na zvláštní schopnost Mraveny, díky které se mohou dostat mrtvé bytosti Mraveně do hlavy. A této schopnosti se rozhodne zneužít mrtvý prikón strany. Jak si s touto patálií poradí naši hrdinové? To se dozvíte v tomto svazku.


Po velmi akčním začátku tu máme další svazek, který nás zavede do Mexika. Tento svazek je spíše oddechový, ale akce zde nebude chybět.
Tentokrát se naši hrdinové rozdělí, protože Mravena ublíží Jurijovým citům a on se rozhodne odejít z jejich agentury a dát se opět na dráhu vědce. Mravena zůstává na agenturu sama a zrovna se vyskytne problém u jejich klientky (zpěvačky) a Mravena se s ní vydává na turné. Samozřejmě by to nebylo ono, kdyby se něco nepokazilo a naši hrdinové nemuseli řešit další případ, kde Mravena opět nebude úplně ve své kůži. Dají se zase naši hrdinové dohromady? Dokáže Mravena část případu vyřešit úplně sama? To vše zjistíte v šestém svazku.


Hodnocení: 5/5





Shrnutí
Je mi hrozně líto, že je jakoby konec, protože tento komiks mě nesmírně baví a rozhodně potřebuji i další svazek, ale nevím, jestli ho chci v angličtině, když mám většinu Ekhö v češtině. No budu muset vážně doufat, že ho Crew někdy dovydá. Jako vždy můžu tento příběh jen doporučit, hlavně pokud máte rádi ty lehčí komiksy. Minule jsem se totiž bavila s kolegou v práci a on, že mu to přišlo až moc jednoduché, ale o tom to přesně je. Tento komiks vám nemá předat nějaké hluboké poslání, má prostě jen pobavit a máte si u něj odpočinout.
Takže pokud máte nějaké blbé období nebo se chcete jen pobavit, tak rozhodně sáhněte po Ekhö, protože to opravdu dokáže aspoň trošku zlepšit den.

A nakonec chci poděkovat nakladatelství Crew, že mi i tento díl poslali na recenzi a já si tak mohla užít další dobrodružství s Mravenou a Jurijem

Komentáře