Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes



Seznamte se s Gerdou, dospělou ženou v těle šestileté holčičky, která trčí v kouzelném světě Pohádkově, odkud se už třicet let nemůže dostat zpátky domů. Sama, jen s mouchou Láďou a válečnou sekerou, musí obstát proti slimáčím lordům, houbovým mužíkům, zombie faunům, barbarům, své Nemesis královně Mrakétě a spoustě dalších šíleností!


Vítejte u recenze na Nesnáším Pohádkov.


Příběh vypráví o malé Gerdě, která se strašně chce podívat do kouzelného pohádkového světa. A asi je vám úplně jasné, že se jí toto přání splní, o čem by jinak tento příběh byl.  Do Pohádkova se Gerda vrhla po hlavě, a to doslova. Po šíleném pádu z výšky, s tvrdým přistáním, jí přivítá barevný svět Pohádkov s jeho obyvateli a královnou Mrakétou v čele. Gerda má jednoduchý úkol - najít kouzelný klíč, otevřít dveře a vrátit se domů. Nic těžkého, co? Ale to byste nesměli být Gerda. Ta se v Pohádkově zasekne a bloudí tu 27 let se svým průvodcem Láďou a hledá klíč. Z holčičky se stává žena v těle dítěte. No a z toho ji trošku hrábne a rozhodne se zabít vše, co se hýbe. A tak na scénu přichází litry krve a spoustu sprostých hlášek.

Nechá královna Gerdu takto řádit nebo se ji postaví? Zachrání někdo Pohádkov? Dostane se Gerda domů?

Na tyto otázky dostanete odpověď, když si přečtete Nesnáším Pohádkov


Hodnocení: 3/5

Shrnutí
Na tento komiks jsem se opravdu těšila, ale nebylo to ono. Asi jsem čekala i něco jiného, než jen zabíjení a nadávky. Počítala jsem s tím, to ne, že ne. ALE! To vážně neumí Gertruda nic jiného? Na začátku to bylo fajn, dokonce jsem se dost bavila. Od půlky to bylo spíše otravné, a i když se objevila soupeřka, tak mi bylo jasné, jak to skončí.
Námět nebyl špatný, jen vlastnosti Gerdy (zabíjení, zabíjení a zabíjení) ho zabily. Námět hrdiny, který skoro nic neumí je fajn a díky němu se může stát v příběhu skoro cokoliv a hrdina nemá vše skoro zadarmo. Ale čeho je moc toho je příliš a občas je dobré vědět, kdy ubrat. 
Co ale knížce musím nechat, je kresba. Ta je opravdu povedená, jak detaily, tak barevností.
No, tento svazek je označen jako první, ale ani nevím, jestli se budu pouštět do dalších dílů.
Bohužel, ani nevím, komu tento příběh doporučit, protože opravdu není pro každého. No řeknu vám to asi takhle. Pokud máte rádi krev, nadávky a krev, tak je to věc pro vás.

Komentáře