Modrá Crew – Ekhö: Zrcadlový svět (3-4)


Stejně jako minule si nejdřív připomeneme, co je vůbec Modrá Crew. Jedná se o komiksový „časopis“, ale nenajdete tam různé články atd. Modrá Crew se zaměřuje na „propagaci“ evropských komiksů, ale ani americkým se nebrání. Tento čtvrtletník obsahuje čtyři evropské sešity komiksu. Navíc fanoušci, kteří si tento čtvrtletník předplatí, mohou hlasováním rozhodovat o příběhu, který vyjde. Více informací najdete na stránkách http://crew.cz/modra/

A teď k Ekhö.

Dneska to bude recenze na pokračování a tentokrát se s Mravenou a Jurijem podíváme do Hollywoodu a do Barcelony. Pokud nevíte, o čem Ekhö je, doporučuji si přečíst recenzi na první díl. Odkaz: Recenze na první díl




První část pokračování se tedy odehrává v Hollywoodu, ve městě showbyznysu. Mravena s Jurijem zde budou vyšetřovat vraždu slavné herečky Normy Jean. Jako v předchozím díle i zde se mrtvé osoby dostávají Mraveně do hlavy a díky ní komunikují, i když si skoro vždy neuvědomí, že jsou v jiném těle a mrtví. Díky tomuto případu se podíváme na to, jak funguje filmový průmysl v Ekhö a taky prolítneme natáčením Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku a Forresta Gumpa.


Po vyřešení případu v Hollywoodu, se naši hrdinové po nějaké době vydávají do Barcelony. Do Barcelony za začátku nejedou za případem, ale kvůli jejich kamarádce, která je zatčena kvůli obvinění z krádeže uměleckého díla. Když přijedou na místo, tak se pustí do hledání důkazů, aby byla jejich kámoška propuštěna. No a do Mraveny skočí nečekaný návštěvník. Kočka. To asi nikdo z nás nečekal, ale co když je ta kočka těžce zapletena do případu? To zjistíte na konci tohoto dílu. Stejně tak jako, kam se naši hrdinové podívají příště.









Shrnutí

Můj vztah k Ekhö se vůbec nezměnil. Stále ten komiks totálně žeru, pro jeho jednoduchost a humor. Kresba je stále úžasná a hrozně mě to vrací do dětství, kde jsem hltala stejným způsobem W.I.T.C.H. od stejného umělce. Z tohoto sešitu se mi líbila více část v Barceloně, ale Hollywood byl taky skvělý, jen jsem se u druhé části více nasmála. Stejně jako minule vás musím ujistit, že nemám dost a rozhodně sáhnu i do dalším díle. Jediné, co je mi trošku líto, je to, že není tento příběh vydaní jako jeden pevný svazek.

Hodnocení: 5/5

Komentáře