Zaslíbená Země Nezemě 1- 4


Určitě dost z vás už toto mangu někde zahlédlo nebo jste o ní slyšeli, či dokonce četli. Pro ty, co Nezemi ještě neznají, mám tady takové základní shrnutí.

Zaslíbená Země Nezemě vypráví o partě dětí, které vyrůstají v sirotčinci Grace Field House. O děti v sirotčinci se stará tak zvaná máma, kterou děti milují a poslouchají ji. A pak tu máme tři hlavní hrdiny tohoto příběhu, Emmu, Norman a Ray. Patří do skupiny nejstarších dětí. Všem dětem se dostává dostatečného vzdělání a o všechny je dobře postaráno. Zdá se, že jim nic nechybí a vše vypadá naprosto dokonale. Ale jen do chvíle, než Emma a Norman neuposlechnou jedno z pravidel a zjistí pravdu.



Když jsem poprvé zahlédla tuto mangu, říkala jsem si, že se bude jednat o nějakou fantazy komedii, hlavně díky obálce. Ha, velká chyba. Opravdu se jedná o fantazy, ale rozhodně žádnou komedii nečekejte. Místo ní dostanete pořádně napínavý a částmi i děsivý thriller. Od mangy jsem nic moc nečekala a proto jsem si jí asi tak zamilovala. Několik lidí ji vidí jako nový Death note, což je rozhodně pochvala. Ale já si myslím, že je to naprosto něco nového a originálního a můžeme od toho dost očekávat.

Napsat tuto recenzi byl docela oříšek, který jsem si na začátku neuvědomovala. Jsem totiž už asi u devátého svazku. Jak je to možné, když u nás zatím vyšlo „jen“ 6 svazků? Co si budeme, internet je mocný a já byla opravdu nedočkavá. Teď jsem si tedy dala pauzu a chci si počkat na naše svazky, protože co si budeme, v ruce se to čte líp a stejně jsem si svazky kupovala, protože tuhle mangu potřebujete mít doma. Navíc je rozhodně skvělá pro začátečníky, protože se dá v ději dobře orientovat.

Ale teď už znovu k recenzi. V této části vám chci varovat, že od této chvíle se zde můžou nacházet spoilery. Takže si ohlídejte, do jaké části článek dočtete. No a jdeme na to. Recenze bude popisovat první čtyři svazky.


Zaslíbená Země Nezemě 1

V tomto díle se teprve seznamujeme s dějem a hrdiny. Jak zmiňuji o několik řádků víš, jedná se o opravdu originální příběh. Hlavní hrdinové jsem sympatičtí (i když já osobně moc nemusím Normana) a určitě se o ně budete bát, budete jim fandit a vytvoříte si k nim vztah. Ale nejen k nim, ale k řadě dalších postav, v sirotčinci přeci nejsou jen tři děti. Určitým stylem vám k srdci přiroste i ta máma Isabelle, která nám zde znázorňuje záporáka. Manga s rozjezdem nečeká moc dlouho a ten ideální obrázek toho, jak je vše v pohodě, vám rozbije už na 42 straně. Což je rozhodně dobře, protože potom už chcete jen číst a číst.

Hodnocení 5/5


Zaslíbená Země Nezemě 2

V prvním svazku nám bylo vysvětleno o co jde. Že děti ze sirotčince neodchází k rodinám, že je nečeká žádná skvělá budoucnost, ale že jsou chovány jen jako jídlo pro démony a sirotčinec je taková farma, uzavřená a dobře hlídaná chovná stanice. Také jsme zjistili, že děti jsou zde dost inteligentní a potom, co zjistili pravdu jsou ještě více hlídané a máma Isabelle se snaží zjistit, kdo z dětí to ví. Taky se nám na konci prvního svazku objevila sestra Krone. Na první svazek docela velká pecka. V druhém svazku tedy víme, co tak nějak očekávat. Naše trio začne vymýšlet plán, jak se ze sirotčince, co nejrychleji dostat. Začínáme hrou na babu, ano hrou na babu. Je to totiž skvělý způsob, jak nenápadně prozkoumat okolí a zjisti schopnosti ostatních pro možnost útěku. Dalším důležitým bodem je zjistit, co můžou očekávat od Krone a jak ji vyřadit ze hry. Takhle ten díl nezní až tak zajímavě, co? Ale co když se ukáže, že je mezi dětmi zrádce, dokonce jeden z hlavního tria…
Dost lidí říká, že je Emma začíná štvát, kvůli tomu, že je sentimentální a zbrklá. Ale přesně kvůli tomu mám Emmu ráda. Nevíme totiž, co od ní můžeme očekávat a jak se její charakter bude rozvíjet podle situace. Taky nesmíme zapomínat, že je jednou z nejchytřejších (podle testů) v sirotčinci a vezměte si, jaké by to bylo, kdyby se všichni naši hrdinové chovali jen inteligentně a pořád nad něčím přemýšleli, nebyla by to nuda?

Tento díl byl vážně o trošičku slabší než ten první, ale pořád tam to napětí je a příběh rozhodně na kvalitě neztrácí a na konci jsme dostali další zvrat událostí. Takže si myslím, že si tento svazek zaslouží krásné čtyři hvězdičky.

Hodnocení 4/5


Zaslíbená Země Nezemě 3

Třetí svazek zase nasadil rychlejší tempo a chrlí jednu informaci za druhou. Do party našich hlavních hrdinů se přidají dva nový členové, a to stejně starý Don a dívka Gilda, kteří objevili tajný pokoj, díky kterému také zjistili pravdu. Také zjišťujeme úplně nové informace o okolním světě za zdí. Zjišťujeme, že dívky, které odvedou nečeká nutně smrt. Také se v tomto díle navazují zajímavá spojenectví a atmosféra nám houstne. Zjistíme, co plánuje Krone proti Isabelle nebo naopak? Jak budou naši hrdinové postupovat? Celý tento díl je nadupaný akcí, napětím a rozhodně vás nezklame. Dá vám spoustu informací, ale také vytvoří mnoho nových otázek.

Hodnocení 5/5


Zaslíbená Země Nezemě 4

A dostáváme se k poslednímu dílu této recenze. Čtvrtý svazek, nemá pouze krásnou obálku, ale opět i zajímavý obsah. Tento díl bych rozdělila na dvě části, možná dokonce na tři. První část se zabývá odchodem Normana. Jak z předešlého dílu víme, Isabelle se rozhodne poslat Normana pryč dřív. A to hned následující den po jejich akci. Emma s Rayem se snaží vymyslet způsob, jak celý plán překopat a Normana zachránit. Norman v půlce příběhu odchází a na naše hrdiny padá deprese a pocit bezmoci. Ale vzdají to? V tomto díle proběhne velmi zajímavý rozhovor mezi Emmou a Isabelle o tom, jestli se nechce Emma stát v budoucnosti mámou. Příjme to nebo bude nadále vzdorovat? A bude na konci opět nějaký zvrat? No to si pište, že zvrat bude.










Tento díl byl opravdu jízda, protože zde máme předehru k dalšímu svazku. K tomu vám řeknu jen to, že jestli vám tento díl přišel peckový, tak jako mě, počkejte si na ten pátý svazek. Z toho si sednete na zadek. Ale teď už končím, abych toho neprozradila víc. No a nezbývá mi nic jiného, než i tento díl vám doporučit. Předem vám můžu říct, že vám budu sérii jen doporučovat, protože až k tomu devátému svazku je super a určitě i ty potom budou.

Hodnocení 5/5

Komentáře